Франція відправляє корабель для пошуків субмарини, зниклої в районі затонулого "Титаніка"

Вівторок, 20 червня 2023, 19:25

На прохання президента Франції Еммануеля Макрона французький корабель під назвою Atalante вирушає до району зникнення підводного човна "Титан", який здійснював експедицію до затонулого лайнера "Титанік".

Про це оголосив міністр з морських справ Франції Ерне Бервіль, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Le Figaro.

Французький інститут Ifremer направляє своє судно Atalante, оснащене глибоководним підводним роботом Victor 6000, до місця в Північній Атлантиці, де зник підводний човен, який відвідував затонулий "Титанік".

Затонулий "Титанік" захистять міжурядовою угодою Британії і США

За словами Бервіля, Atalante має прибути в цей район у середу приблизно о 20:00 за французьким часом. Потім французькі оператори спустять робота Victor 6000 до затонулого корабля, який лежить на глибині майже 4 тисяч метрів.

Джерело у французькому уряді додало, що серед тих, хто перебував на борту судна, був громадянин Франції.

Зв'язок із туристичним підводним човном "Титан" зник вранці неділі 18 червня – приблизно через 1 годину 45 хвилин після занурення біля узбережжя Ньюфаундленду. Субмарину використовували для огляду уламків затонулого корабля "Титанік".

На борту "Титана", ймовірно, перебувають п'ять пасажирів: бізнесмен-мільярдер і дослідник Хеміш Гардінг; пакистанський бізнесмен Шахзада Давуд і його син Сулеман; французький дослідник Поль-Анрі Наржоле; виконавчий директор OceanGate Стоктон Раш – фірми, яка здійснила цей підводний рейс.

Сім'я француза Поля-Анрі Наржоле підтвердила, що він був на борту судна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: