Молдова вимагатиме скорочення персоналу посольства Росії

Середа, 21 червня 2023, 17:53

Влада Молдови вимагатиме від Москви скоротити персонал посольства РФ в Кишиневі, аби досягти паритету в чисельності дипломатів обох країн.

Про це в ефірі телеканалу Exclusiv TV заявив депутат від партії влади Молдови "Дія і солідарність" (PAS) Адріан Кептонар, повідомляє "Європейська правда".

Кептонар заявив, що Молдова вимагатиме скорочення російської місії в Кишиневі до такої кількості, яка забезпечить паритет із молдовським дипломатичним персоналом в Москві, через втручання російської влади у внутрішні справи країни.

"Раніше були люди, ці вантажники, які щодня їздили до Москви і приїжджали з 8000 доларів або євро готівкою. Тобто вся ця злочинна діяльність Шора (олігарха-втікача, лідера забороненої проросійської партії "Шор". – Ред.) фінансувалася з Москви. Москва очолює процес втручання в демократичні процеси Республіки Молдова", – заявив він.

За словами Кептонара, Молдова повідомить Росії про рішення скоротити персонал диппредставництва, де буде вказаний термін, до якого дипломати мають виїхати з країни.

Кишинів висилає дипломата РФ після падіння російської ракети на територію Молдови

"Нехай це буде пристойний, справедливий термін, місяць, наприклад, протягом якого вони самі вирішують, хто виїжджає, а хто залишається. Після чого в конкретну дату, заздалегідь оголошену, рішення набуде чинності", – пояснив депутат.

Він, однак, не зміг назвати конкретних термінів, коли таке рішення буде ухвалене, але запевнив, що Міністерство закордонних справ Молдови вже над ним працює.

Зазначимо, що в посольстві Росії в Молдові наразі працює близько 150 людей, серед них 40 дипломатів, стільки ж технічного персоналу, а решта – члени сімей. Натомість Молдова має лише шість дипломатів у Москві.

Нагадаємо, Конституційний суд Молдови у понеділок, 19 червня, визнав неконституційною діяльність проросійської партії "Шор".

Читайте також: Молдова йде на війну з агентами Кремля. Що означає заборона ключової опозиційної партії країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: