Польський цивільний рейс на кілька хвилин залетів у повітряний простір України

Субота, 24 червня 2023, 08:32

Літак компанії Enter Air , що прямував рейсом з Польщі до Туреччини, на кілька хвилин зайшов у повітряний простір України.

Як повідомляє "Європейська правда", про це інформують польські ЗМІ, серед яких RMF24.

Випадок стався після обіду у п’ятницю. Пасажирський рейс Enter Air з Познані до Анталії приблизно на 20 км зайшов у повітряний простір України, небо над якою закрите з початку повномасштабної війни.

"Літак облітав грозу і словацькі диспетчери спрямували його на такий маршрут. Усе відбулося згідно з процедурами безпеки", – повідомили в авіакомпанії у коментарі TVN24.

Польське агентство цивільної авіації підтвердило випадок, зазначивши, що пілоти літака були на зв’язку зі словацькими диспетчерами і на маршруті літака був грозовий фронт. 

Інцидент детально розслідуватимуть Служба цивільної авіації та Держкомісія з розслідувань інцидентів під час польотів. 

Нагадаємо, під час повномасштабної війни в українське небо кілька разів піднімалися літаки. На початку квітня SkyUp евакуювала з аеропорту Бориспіль свій Boeing 737-800, тепер він виконує рейси у Європі. 

У вересні WizzAir перегнала зі Львова до Польщі свій комерційний літак, який застряг там на початку повномасштабної війни. У грудні змогли повернутись додому два військово-транспортні літаки Туреччини Airbus A400M.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: