Сербія відмовилась купувати "Байрактари", бо їх отримало Косово

Неділя, 25 червня 2023, 12:30

Сербський президент Александар Вучич заявив, що Сербія не буде купувати ударні безпілотники Bayraktar турецького виробництва через те, що їх отримало частково визнане Косово.

Про це Вучич сказав у неділю в інтерв’ю телеканалу TV Pink, повідомляє "Європейська правда".

Президент Сербії зауважив, що Туреччина "дуже серйозно" забезпечила Косово зброєю – зокрема бронетранспортерами, мінометами й безпілотниками, і воно "створює армію, якої не повинно існувати".

"Ми повинні взяти це до уваги. НАТО ще не дозволив їм підняти прапори… Ми мусимо бути обережні, й саме це ми й робимо. У нас повинні бути відповідні засоби, аби зрегувати, якщо наш народ буде під загрозою", – підкреслив Вучич.

У цьому контексті він зокрема згадав продаж Косово "Байрактарів" і заявив, що через це Сербія відмовилась від їхньої закупівлі.

"Протягом п’яти місяців прибудуть кілька сотень дронів-камікадзе, які ми замовили на Близькому Сході. Ми їх беремо, аби стримувати потенційного агресора", – заявив президент Сербії.

У травні стало відомо, що Сили безпеки частково визнаного Косова отримали перші п’ять ударних безпілотників Bayraktar TB2 турецького виробництва – через майже сім місяців після підписання контракту.

Сербія раніше планувала отримати ці безпілотнки протягом 2023 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: