Заколот "Вагнера" в РФ свідчить про велику помилку Путіна – Столтенберг

Понеділок, 26 червня 2023, 11:19

Спроба заколоту найманців "групи Вагнера" в Росії демонструє, що Москва припустилася стратегічної помилки, розв'язавши війну проти України.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Вільнюса, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Він також додав, що події минулих вихідних є внутрішньою справою Росії.

"Події, що відбулися на вихідних, є внутрішньою справою Росії і ще однією демонстрацією великої стратегічної помилки, якої припустився президент (Владімір) Путін, незаконно анексувавши Крим і розв'язавши війну проти України", – сказав генсек НАТО.

Столтенберг наголосив на важливості підтримувати Україну на тлі того, що агресія РФ триває.

Як відомо, з вечора 23 червня у Росії розгорталось фактичне силове протистояння між керівником ПВК "Вагнер" Євгенієм Пригожиним і офіційною російською верхівкою. Президент Владімір Путін у спеціальному зверненні заговорив про громадянську війну і заколот.

У суботу ввечері після розмови з самопроголошеним президентом Білорусі Александром Лукашенком Пригожин заявив, що його найманці розвертають колони і йдуть у зворотному напрямку в польові табори. Пізніше стало відомо, що кримінальну справу стосовно Пригожина закриють, а він "піде в Білорусь".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: