У передмістях Парижа – заворушення через загибель неповнолітнього під час поліцейської перевірки

Середа, 28 червня 2023, 08:59

У передмісті Парижа почалися серйозні заворушення у зв’язку із загибеллю 17-річного водія, якого поліція через непорозуміння застрелила під час зупинки для дорожного контролю.

Про це повідомляє Le Figaro, пише "Європейська правда". 

Заворушення почалися із акції протесту під відділком поліції у передмісті Нантер, що на захід від столиці. Далі почали палити сміттєві баки й авто, будувати барикади. Заворушення поширилися і на cусідні містечка, у тому числі Мант-ла-Жолі, де підпалили приміщення мерії. 

 
 AFP

Поліція застосувала проти натовпу сльозогінний газ і гумові кулі. 

Повідомляють про 15 затриманих. 

Смертельний інцидент, що спровокував заворушення, стався вранці у вівторок. Мотопатруль зупинив для перевірки авто із трьома людьми. Як повідомляє France Info, чиї журналісти проаналізували відео інциденту, поліцейський тримав свою зброю на рівні дверей водія. Хлопець різко натиснув на газ і спробував втекти, у цей момент у нього вистрелили з близької відстані. 

Правоохоронця, який вистрелив, взяли під варту за підозрою у вбивстві. Міністр внутрішніх справ Жеральд Дарманен заявив, що ведеться розслідування для з’ясування обставин. 

В британському Уельсі у травні заворушення спровокувала загибель у ДТП двох підлітків, які катались на електровелосипедах. Сутички почалися після чуток, що аварію спровокувала поліція. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: