Швейцарія приєдналась до санкцій за дестабілізацію Молдови

Середа, 28 червня 2023, 21:35

Федеральна рада Швейцарії у середу вирішила запровадити цільові санкції у зв'язку із ситуацією в Молдові, приєднавшись до відповідного рішення Європейського Союзу на прохання молдовської сторони.

Про це йдеться в заяві швейцарської влади, яку цитує "Європейська правда".

Швейцарія відповідно до рішення запроваджує фінансові санкції та обмеження на в'їзд для п'яти людей. Серед них – "бізнесмени й політики, які були причетні до дій, що підривають суверенітет і незалежність Молдови".

Санкції передбачають заморожування активів та економічних засобів цих осіб, а також заборону на їхній в'їзд до Швейцарії і транзит через неї.

"Вони… покликані стати реакцією на все більшу кількість нападів на демократію, верховенство права, стабільність і безпеку країни, а також підкреслити рішучість Федеральної ради у боротьбі з дестабілізацією ситуації в Молдові", – підкреслюється в заяві.

США наклали санкції на росіян, причетних до спроби держперевороту в Молдові

Нагадаємо, 30 травня Рада Європейського Союзу вперше ухвалила регламент про запровадження санкцій у межах нового санкційного режиму за дестабілізацію Молдови.

Під санкції ЄС потрапили молдовські олігархи-втікачі Володимир Плахотнюк та Ілан Шор, топ-депутатка партії "Шор" Марина Таубер, а також колишній заступник голови Генінспекторату поліції Георгій Кавкалюк, який перебуває в розшуку в Молдові, та російський бізнесмен Ігор Чайка.

Пізніше до санкцій за дестабілізацію Молдови приєднались Канада й Норвегія.

Читайте також: Молдова йде на війну з агентами Кремля. Що означає заборона ключової опозиційної партії країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: