У Чехії заборонили випивку на борту урядових літаків після скандалу з домаганнями

Вівторок, 6 червня 2023, 10:50

Після звинувачень у сексуальних домаганнях на борту літака під час поїздки до Південної Кореї на початку цього року Міноборони Чехії запровадило нові правила.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Politico.

Міністр оборони Чехії Яна Чернохова заборонила вживання алкоголю на борту урядових літаків після скандалу з сексуальними домаганнями під час поїздки до Південної Кореї у квітні. Інцидент, що передував забороні на вживання алкоголю, був пов'язаний з військовим лікарем, який входив до складу делегації Міністерства транспорту, який нібито неналежним чином доторкнувся до жінки, яка проводила тест на COVID-19 на борту урядового літака в Південній Кореї.

Міністр транспорту Мартін Купка заявив, що лікар був "не в найкращому стані", натякаючи на те, що він міг бути п'яним. Чоловік, який заперечує звинувачення, перебуває в Південній Кореї з моменту інциденту.

Чеські політики часто використовують військові літаки для офіційних державних справ. Стандартне міністерське харчування на борту – гаряча їжа, салат, десерт, закуски, пиво і вино – раніше фінансувалося Міністерством оборони.

Але ці дні вже минули.

За інформацією чеської газети Hospodářské noviny, міністерства та співробітники державних установ повинні будуть платити за своє харчування в польоті самостійно.

"Для нас мало що змінилося, ми просто повинні платити за себе за [безалкогольні] напої та їжу", – сказав речник Міністерства транспорту Франтішек Ємелка.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: