Барселону зобов’язали зняти обмеження з роботи Uber, яких вимагали місцеві таксисти

Четвер, 8 червня 2023, 19:31

Суд Європейського Союзу в четвер зобов’язав міську владу Барселони – другого найбільшого міста Іспанії – зняти обмеження з робити каршерингових сервісів на кшталт Uber, запроваджені під тиском місцевих таксистів.

Про це йдеться в рішенні суду, яке цитує "Європейська правда".

Французький суд зобов'язав Uber виплатити водіям близько 17 млн євро

У 2018-2019 роках барселонські таксисти неодноразово влаштовували протести, стверджуючи, що Uber та його іспанський конкурент Cabify мають несправедливу перевагу.

Після цього міська влада вирішила видавати лише одну ліцензію для автомобілів із водіями (VTC) на кожні 30 ліцензій, виданих традиційним службам таксі, що зрештою призвело до призупинення роботи Uber й Cabify.

Сервіси, однак, вирішили оскаржити обмеження в судах.

Суд Бельгії відмовився визнати, що водій Uber є його найманим працівником

Суд ЄС зрештою ухвалив, що правила порушують "свободу заснування" служб таксі в Барселоні, "по суті обмежують доступ на ринок для всіх нових компаній і... кількість постачальників послуг VTC" у місті.

Суд також визнав, що вимога ліцензій "може вважатися необхідною для досягнення цілей належного управління транспортом, дорожнім рухом і громадським простором", але лише на основі "об'єктивних, недискримінаційних і заздалегідь відомих критеріїв".

Поява каршерингових сервісів на кшталт Uber в останні роки викликала суперечки в багатьох містах світу, зокрема через більшу популярність і те, що їхні водії є менш захищеними у своїх трудових правах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: