Авіакомпанія SAS виключила продукцію гіганта Mondelez, оголошеного Україною "спонсором війни"

П'ятниця, 9 червня 2023, 09:06

Авіакомпанія "Скандинавські авіалінії" (SAS) призупинила продаж усіх продуктів харчового гіганта Mondelez у четвер через те, що компанія перебуває в українському списку "спонсорів війни".

Про це повідомило видання Borsen, пише "Європейська правда".

Компанія Mondelez володіє, серед інших, брендами Freia, Toblerone і Daim. У неї є три заводи в Росії, і Україна звинувачує компанію у тому, що, сплачуючи податки до бюджету РФ, вона робить свій внесок у забезпечення армії агресора.

Будапешт блокуватиме військову допомогу ЄС Україні, доки OTP Bank у списку спонсорів війни

"Ми вилучаємо продукцію (Mondelez. – Ред.) з нашого асортименту і замінюємо її", – заявив виданню представник SAS Тоньє Сунд у четвер вдень.

У Mondelez прокоментували крок авіакомпанії, назвавши його "ганебним".

"Ми вважаємо ганьбою те, що SAS ухвалила таке рішення, але, звісно, наші клієнти самі вирішують, які продукти вони хочуть продавати", – зазначила пресслужба Mondelez в електронному листі виданню.

Компанія зазначила, що вони розуміють "емоційність проблеми" та "поважають різні думки з цього приводу".

"Проте ми хочемо уточнити, що Freia – це норвезький бренд, виробництво якого розташоване в Норвегії. Виробництво не відбувається в Росії, і ми не продаємо в Скандинавії продукцію, вироблену в Росії", – зазначили в Mondelez.

Як відомо, Угорщина блокує схвалення 11-го пакета санкцій ЄС через внесення Україною OTP Bank до списку "спонсорів війни".

Німеччина та Угорщина сперечалися через роль цього банку в російській війні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: