Посол розповів про становище українців, постраждалих від пожежі у гуртожитку в Тюрингії

фото
П'ятниця, 9 червня 2023, 09:51

Посол України в Німеччині Олексій Макеєв відвідав українців, які постраждали від пожежі у гуртожитку в німецькому місті Апольда у Тюрингії.

Як передає "Європейська правда", про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Відвідав сьогодні українців, які постраждали під час трагічної пожежі у гуртожитку в Апольді, східній Тюрингії, і які були тимчасово переселені у Центр розміщення шукачів прихистку в Гермсдорфі. Почув про найбільші проблеми й одразу переговорив на місці з премʼєр-міністром Тюрингії Бодо Рамеловим, місцевою поліцією і соціальними службами", – написав Макеєв.

фото зі сторінки посла у Facebook
фото зі сторінки посла у Facebook

Посол переконався, що українцям надають необхідну допомогу. За його словами, вже найближчим часом вони повернуться назад в Апольду у своє або нове житло.

"Розслідування причин трагедії триває, попередні дані свідчать про відсутність ознак підпалу. Але остаточну причину має визначити слідство" – додав Макеєв.

Як повідомлялося, у результаті пожежі в притулку для біженців у місті Апольда, що на сході німецької федеральної землі Тюрингія, у неділю вранці загинула дитина, ще з десяток людей були ушпиталені.

Міністр внутрішніх справ Тюрингії Георг Майєр висловив занепокоєння у зв'язку з "жахливою новиною" в Апольді. А федеральна міністеркa внутрішніх справ Ненсі Фезер заявила, що федеральні органи безпеки готові співпрацювати з владою Тюрингії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: