Естонія закупить боєприпасів ще на мільярд євро

П'ятниця, 9 червня 2023, 15:25

Естонія планує закупити боєприпаси для Сил оборони країни на мільярд євро.

Про це йдеться у військовій частині оновленого плану розвитку держоборони Естонії до 2031 року, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Postimees.

"Досвід України ясно показує, що для зміцнення обороноздатності Естонії нам насамперед потрібні боєприпаси, більша вогнева міць і краща протиповітряна оборона", – сказав міністр оборони Естонії Ханно Певкур.

За словами міністра, рішення оновленого плану розвитку пов'язані не тільки з уроками війни РФ проти України, а й із рішенням довести витрати на держоборону до трьох відсотків ВВП.

"Нам абсолютно зрозуміла мета виведення обороноздатності Естонії на новий рівень, і для цього Сили оборони мають бути оснащені всім необхідним якомога швидше", – додав він.

Чинний план розвитку разом із додатковими рішеннями уряду республіки на 2022 рік передбачав придбання боєприпасів на 1,3 мільярда євро. Згідно з оновленим планом, резерв поповнять ще на мільярд євро, внаслідок чого в Естонії з'явиться запас боєприпасів для найбільш важливих систем озброєння, який удвічі перевищує той, що передбачали попередні плани.

Раніше Міноборони Естонії направило на узгодження постанову про зниження вимог до водіїв танків і бойових машин до категорії B, тобто до категорії, що дає змогу керувати легковим автомобілем.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: