Британія готує новий пакет допомоги для України на майже 65 млн доларів 

Середа, 12 липня 2023, 07:34

Уряд Британії готує пакет обсягом майже 65 млн доларів на ремонт української техніки, а також на створення центру реабілітації для військових. 

Як повідомляє Reuters, пише "Європейська правда", про це заявили у британському уряді у вівторок. 

Пакет підтримки на 50 млн фунтів стерлінгів (майже 65 млн доларів) включає кошти на відновлення техніки, а також створення центру реабілітації для військових в Україні. 

У рамках нового пакета допомоги, який мають обговорювати на саміті Британія і G7, союзники готуються надати Україні тисячі додаткових пострілів до танків Challenger 2 та понад 70 одиниць техніки для ведення бою і логістики. 

Ці програми планують фінансувати через Комплексний пакет допомоги НАТО для України. Реабілітаційний центр створюватиметься із залученням фахівців з різних країн НАТО. 

Країни Групи семи мають підписати спільну декларацію з цього приводу. 

"Підтримка руху України на шляху до членства у НАТО, поєднана з багатосторонніми, двосторонніми домовленостями і величезною підтримкою країн-членів стане потужним сигналом для президента Путіна і поверне мир у Європу", – зазначив прем’єр Британії Ріші Сунак. 

Нагадаємо, у вівторок 11 країн-партнерів разом з Україною підписали меморандум, який визначає умови навчання українських пілотів на винищувачах F-16.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: