США наразі не бачать участі "Вагнера" у війні проти України

П'ятниця, 14 липня 2023, 09:19

Найманці з ПВК "Вагнер" більше не відіграють значної ролі в бойових діях проти України.

Про це на брифінгу в четвер повідомив речник Пентагону бригадний генерал Патрік Райдер, пише "Європейська правда".

Відповідаючи на питання журналіста, чи мало якийсь ефект на полі бою відведення військ ПВК "Вагнер" з передових позицій в Україні, речник Пентагону заявив, що наразі США не бачать, "щоб найманці "Вагнера" брали участь у бойових діях в Україні в будь-якій значній мірі".

"Зараз більшість із тих сил, як ми оцінюємо, все ще перебувають на окупованих Росією територіях України, але насправді вони більше не відіграють значної ролі в бойових діях", – уточнив Райдер.

За його словами, Сполучені Штати продовжать стежити за роллю найманців з ПВК "Вагнер" в Україні, але "це те, що є на цей момент".

Напередодні голова Об’єднаного комітету начальників штабів США Марк Міллі заявив, що після заколоту найманців групи "Вагнера", яких очолював ватажок Євгеній Пригожин, у російському командуванні панують "розбіжності та розгубленість".

Нагадаємо, за домовленістю із самопроголошеним білоруським президентом Лукашенком після заколоту в Росії ватажок "Вагнера" Євгеній Пригожин мав вирушити із частиною своїх найманців у Білорусь.

Після цього міністри закордонних справ двох країн Балтії у вівторок закликали НАТО зміцнити свої східні кордони у відповідь на дислокацію бойовиків приватної військової компанії "Вагнер" у Білорусі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: