TikTok став найпопулярнішим джерелом новин для підлітків у Британії

Четвер, 20 липня 2023, 13:33

Популярний додаток TikTok користується найбільшою популярністю серед підлітків у Британії для отримання інформації про поточні події.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Ofcom – британське агентство, яке регулює роботу теле- та радіокомпаній, а також поштової служби.

Медіарегулятор виявив, що додаток для обміну відео використовують як джерело новин у Великій Британії 28% підлітків у віці від 12 до 15 років. Серед дорослого населення країни як джерело новин зараз його використовують 10% опитаних, порівняно з 1% у 2020 році.

Згідно зі звітом "Споживання новин у Великій Британії за 2022/23 роки", підготовленим регулятором, YouTube та Instagram посідають друге місце, причому обидві платформи як джерело новин використовують 25% людей у цій віковій групі.

За даними дослідження, близько 68% дорослого населення Британії зараз використовують онлайн-джерела для отримання новин, порівняно з 26%, які користуються друкованими виданнями.

Британія оштрафувала TikTok майже на $16 млн за зловживання даними дітей

Однак, якщо згідно зі звітом, телебачення залишається найпопулярнішою платформою у Британії: 70% дорослого населення дивляться його, щоб дізнатися про поточні події.

Водночас в усіх вікових групах Facebook залишається найпопулярнішою соцмережею для доступу до новин. Однак, за даними Ofcom, вона демонструє ознаки занепаду після того, як минулого року Facebook охопив лише 30% дорослого населення Британії – порівняно з 35% у 2019 році.

Попри зростання популярності TikTok, 45% підлітків Британії у віці від 12 до 15 років заявили, що не цікавляться новинами, а майже половина з них сказали, що вважають його "занадто нудним". Ще 16% сказали, що вважають додаток таким, що "надто засмучує".

Раніше повідомлялося, що у Нідерландах посадовцям заборонили встановлювати на свої робочі телефони додатки інтернет-магазину AliExpress і чату WeChat, а також користуватися TikTok.

Нагадаємо, на початку червня Європейський парламент закликав уряди країн союзу заборонити використання TikTok для державних службовців.

У своїх рекомендаціях законодавці закликали всі національні уряди приєднатися до обмежень, які Європейський Союз, низка столиць і західних країн за межами Європи вже наклали на використання китайського застосунку TikTok у соціальних мережах. Додаток для обміну відео, який полюбляють підлітки по всьому світу, стикається зі звинуваченнями західних спецслужб у сприянні шпигунству, нездатності захистити персональні дані і навіть у розбещенні молодих людей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: