У США показали нові супутникові знімки табору вагнерівців у Білорусі

виправлено
Неділя, 23 липня 2023, 08:29

У США опублікували нові супутникові знімки табору вагнерівців, які розмістилися у центральній частині Білорусі.

Супутникові знімки від компанії Umbra опублікував CNN, пише "Європейська правда".

Знімок за 21 липня показує табір, розташований у районі населеного пункту Цель. Якщо порівняти його із зображенням за 16 липня, помітно, що у верхньому квадраті простір, що раніше пустував, заповнився наметами для особового складу або, можливо, технікою. Втім, низька якість зображення не дає змоги впевнено оцінити зміни*.

 
21 липня

Попередні знімки від Maxar Technologies, датовані 16 липня, дозволяли побачити там близько 10 вантажівок і п’яти автобусів, пише CNN. 

 
16 липня, Maxar

За даними Держприкордонслужби, станом на 22 липня у Білорусі перебувають приблизно 5 тисяч російських найманців "ПВК Вагнер".

Нагадаємо, раніше цього тижня у Білорусі заявили про початок спільних з вагнерівцями навчань на полігоні "Брестський", що поруч з польським кордоном. 

Польща вирішила перекинути війська на схід через "вагнерівців" у Білорусі, а у Литві назвали ці навчання "показовою акцією".

*У початковій версії новини, як у тексті першоджерела, зазначалося, що знімки свідчать про збільшення присутності вагнерівців на полігоні. З огляду на те, що якість знімка не дозволяє чітко роздивитися нові намети чи військову техніку та оцінити їхню кількість, заголовок і текст новини змінено.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: