Влада Праги хоче скасувати концерт пропутінської співачки Нетребко

Четвер, 27 липня 2023, 11:12

Влада Праги розглядає можливість скасування жовтневого концерту російської оперної співачки Анни Нетребко, відомої прихильністю до президента Росії Путіна.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє видання Novinky.

Виступ Нетребко в Празі запланований на 16 жовтня в залі Берджиха Сметани Муніципального дому, який належить місту. "Ми будемо шукати спосіб скасувати концерт", – сказав заступник мера Праги з питань культури Їржі Поспішил.

За словами Поспішила, в керівництві міста існує консенсус щодо скасування концерту. Колишній мер, а нині заступник мера з питань транспорту Зденек Гржиб сказав про скасування концерту лише те, що це питаня перебуває у зоні відповідальності Поспішила.

Продюсер Алена Кунертова з агентства Nachtigall Artists, яке займається організацією концерту Нетребко в Празі, заявила, що не розуміє зусиль, спрямованих на скасування заходу. За її словами, російська співачка засудила війну. У разі скасування концерту, на який вже продано 80% квитків, агентство і сама артистка вимагатимуть компенсацію у міста.

Нетребко, яка тривалий час живе в Австрії, в минулому підтримувала Владіміра Путіна під час президентських виборів. Вона також фотографувалася з прапором і представниками проросійських сепаратистів в Україні і пожертвувала мільйон рублів зраднику та колаборанту Олегу Царьову.

Після початку російського військового вторгнення в Україну в лютому минулого року Нетребко зіткнулася з бойкотом своїх концертів на Заході.

Приблизно через місяць після початку війни Нетребко публічно засудила війну і заявила, що зустрічалася з Путіним лише кілька разів за своє життя.

Нагадаємо, у липні 2022 року концерт Анни Нетребко у Штутгарті скасували без можливості перенесення дати. А перед тим її звільнили з Метрополітен-опери в Нью-Йорку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: