США планують розпочати постачання танків Abrams в Україну у вересні – ЗМІ

П'ятниця, 28 липня 2023, 07:32

Американські танки Abrams можуть доставити в Україну приблизно у вересні після проведення модернізації в Німеччині.

Як пише "Європейська правда", про це виданню Politico повідомили шість різних джерел у США.

За словами співрозмовників видання, у серпні кілька танків Abrams планують відправити до Німеччини, де вони пройдуть фінальну модернізацію. Через місяць після цього першу партію бронетехніки планують відправити в Україну.

США нададуть Україні старіші моделі танків M1A1 замість більш сучасної версії A2, щоб пришвидшити доставку.

За даними джерел видання, у першій партії Україні передадуть від шести до восьми Abrams. Загалом США планують відправити 31 танк.

Декілька співрозмовників видання припустили, що Abrams можуть приїхати в Україну вже у серпні, але назвали ці терміни надто оптимістичними.

Наразі українські військові проходять навчання на Abrams у Німеччині. За даними ЗМІ, навчання планують завершити до кінця літа.

Нагадамо, адміністрація президента США Джо Байдена оголосила про намір відправити танки Abrams в Україну в січні. Вона пішла на цей крок після кількамісячних наполягань на тому, що ці танки занадто складні й важкі в обслуговуванні та ремонті, щоб спонукати Німеччину до постачання її танків Leopard.

У червні ЗМІ повідомили, що адміністрація президента Байдена планує схвалити передачу Україні снарядів зі збідненим ураном для танків Abrams.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: