Шольц про контрнаступ України: Діють чітко і організовано

Середа, 5 липня 2023, 08:00

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що в ході контрнаступальних операцій українські війська "поки що діють дуже чітко та добре організовано".

Про це він сказав на спільній пресконференції з прем'єр-міністром Румунії Марчелом Чолаку, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на CNN.

Шольц сказав, що він "ніколи не очікував, що все може змінитися з дня на день", але додав, що українські сили оборони планували операції "дуже цілеспрямовано".

Водночас румунський прем’єр зауважив, що очікував, що український контрнаступ означатиме завершення війни, однак, як виявилося, йдеться про більш тривалий конфлікт.

Шольц також додав, що Україна не зможе стати членом НАТО, поки триває війна, зазначивши, що критерії членства в Альянсі включають "відсутність відкритих прикордонних конфліктів".

Однак, за його словами, важливою є "велика практична підтримка України з боку НАТО", яка триватиме і надалі.

Канцлер розповів, що Німеччина "створила умови для того, щоб підтримувати Україну навіть протягом тривалого часу, якщо війна триватиме довго".

Він наголосив, що багато країн зможуть підтримувати Київ "протягом одного, двох, трьох, а якщо буде потрібно, і більше років, тому що ми не знаємо, як довго триватиме воєнний конфлікт".

Раніше глава Військового комітету НАТО Роб Бауер заявляв, що українські війська правильно зробили, коли діяли обережно в ході контрнаступу, щоб уникнути великих втрат, намагаючись прорватися вперед.

Головнокомандувач Збройних сил Великої Британії Тоні Радакін наголосив, що несправедливо прив'язувати Україну до конкретних часових рамок і що "Росія зараз настільки слабка, що не має сил для (власного) контрнаступу".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: