Лукашенко: Пригожин не в Білорусі, "вагнерівців" треба задіяти "для оборони"

Четвер, 6 липня 2023, 11:42

Самопроголошений президент Білорусі Александр Лукашенко заявив, що наразі на території країни немає ні найманців ПВК "Вагнер", ні їхнього ватажка Євгенія Пригожина

Про це, як пише "Європейська правда", Лукашенко 6 липня заявив під час зустрічі з журналістами іноземних ЗМІ, його цитує білоруське державне агентство BELTA.

"Що стосується Євгенія Пригожина, він перебуває в Пітері. Де він сьогодні вранці...? Може, зранку в Москву поїхав...", – сказав Лукашенко.

До Білорусі вирушила лиш незначна частина "вагнерівців" – генсек НАТО

Щодо "вагнерівців" та їхнього місця перебування, він сказав, що бойовики ще також не прибули у Білорусь.

"Наскільки я на сьогоднішній ранок поінформований, бійці ПВК "Вагнер" перебувають у своїх таборах. У постійних таборах, де вони перебували після виведення з фронту на відновлення", – заявив Лукашенко.

Він також дав зрозуміти, що домовленості про розміщення "вагнерівців" у Білорусі ще немає.

"Будуть вони в Білорусі чи не будуть, у якій кількості – найближчим часом ми розберемося. Ми ховати цю інформацію не будемо. Ми обов'язково поінформуємо про наші подальші взаємини з цим підрозділом", – запевнив Лукашенко.

Він заявив, що сили "вагнерівців" у Білорусі можуть бути використані "для оборони держави" – такою є умова їхнього розміщення.

"Мене абсолютно не хвилює і не турбує, що у нас буде розміщена певна кількість цих бійців. Ба більше, вони будуть розміщені під певні умови. Головна умова: якщо нам потрібно буде задіяти цей підрозділ для оборони держави, він буде задіяний миттєво. І їхній досвід буде затребуваний", – сказав Лукашенко.

За домовленістю із самопроголошеним білоруським президентом Лукашенком після заколоту в Росії Пригожин мав вирушити у Білорусь.

Після цього міністри закордонних справ двох країн Балтії у вівторок закликали НАТО зміцнити свої східні кордони у відповідь на дислокацію бойовиків приватної військової компанії "Вагнер" в Білорусі.

А президент Польщі Анджей Дуда заявив, що передислокація групи Вагнера до Білорусі є дуже негативним сигналом для його країни.

Читайте також: Чому Захід починає всерйоз готуватися до розвалу Росії

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: