Латвійські прикордонники стріляли в повітря, затримуючи мігрантів неподалік кордону з Білоруссю

Четвер, 10 серпня 2023, 11:55

Латвійські прикордонники 9 серпня здійснили постріл у повітря, коли затримували неподалік від кордону з Білоруссю групу нелегальних мігрантів.

Про це повідомляє Delfi з посиланням на Державну службу охорони кордону, пише "Європейська правда".

У середу прикордонники під час патрулювання виявили ознаки нелегального перетину кордону та почали пошуки цих осіб. Вісьмох чоловіків-мігрантів виявили в районі села Тронішки, вже за кілька кілометрів вглиб території Латвії. 

Прикордонники здійснили постріл в повітря, щоб змусити мігрантів зупинитися. Затриманими виявилися громадянами Індії та Ірану, їх повернули назад до Білорусі, як передбачено законодавством про надзвичайну ситуацію.

За підрахунками прикордонників Латвії, за минулий рік кордон з Білорусі намагалися нелегально перетнути 5286 разів, 217 мігрантів впустили з гуманітарних міркувань. 

Цього тижня уряд схвалив запит Міністерства внутрішніх справ про посилений режим роботи прикордонників на кордоні з Білоруссю у зв’язку з активізацією спроб нелегального перетину кордону. Новий режим роботи набуває чинності з 11 серпня. 

Польща на початку тижня також заявила, що Росія та Білорусь організовують чергову кампанію з напливу мігрантів до ЄС через польський кордон з метою дестабілізації регіону.  

Міністерство оборони Польщі планує ще на декілька тисяч збільшити кількість військ на кордоні з Білоруссю.  

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: