Британська розвідка повідомила, як РФ створює свій інформпростір в окупованих областях України

П'ятниця, 18 серпня 2023, 08:58

Розвідка Великої Британії розповіла про мету Росії створити на окупованих територіях України власний інформаційний простір.

Як пише "Європейська правда", про це йдеться в розвідувальному огляді британського Міноборони за 18 серпня, опублікованому в Twitter.

Розвідка нагадує, як 15 серпня заступник голови Адміністрації президента РФ Сергєй Кирієнко приїхав у Донецьк, щоб відвідати школи та перевірити їхню інтеграцію в російську систему освіти.

У Запорізькій області окупаційна адміністрація отримала вказівки з Росії щодо запровадження нових стандартів акредитації навчальних закладів.

Крім того, в окупованих регіонах знаходять роботу журналісти з РФ, додали у відомстві.

З 1 вересня в школах окупованих регіонів України, а також у російських навчальних закладах з'явиться новий підручник з історії Росії, де возвеличують агресію проти України, яку в РФ називають "спеціальною воєнною операцією". Також у цих підручниках Україну описують як ультратерористичну державу.

"Метою Росії є створення прокремлівського інформаційного простору в окупованих регіонах для розмивання української національної ідентичності", – йдеться у повідомленні.

У попередньому огляді британська розвідка прогнозувала, що взимку РФ продовжить атакувати об'єкти енергетичної інфраструктури України.

А в огляді за 16 серпня йшлося, що Росія почала використовувати аналоги іранських ударних дронів Shahed власного виробництва.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: