У Латвії затримали таксиста за підозрою у шпигунстві на користь РФ

П'ятниця, 18 серпня 2023, 18:19

Служба держбезпеки Латвії (СДБ) 15 серпня затримала таксиста, якого підозрюють у шпигунстві на користь Росії.

Про це, як пише "Європейська правда", агентству LETA повідомило саме відомство, інформує Delfi.

Силовики закидають підозрюваному те, що він, як учасник Telegram-спільноти "Антифашисти Прибалтики", систематично та цілеспрямовано збирав і передавав учасникам спільноти інформацію, яка могла бути використана проти інтересів національної безпеки Латвії.

"За місцем проживання чоловіка було виявлено кілька засобів масової інформації, а також символи, що підтверджують його прокремлівські ідеологічні переконання, – такі як прапори Росії та СРСР. 17 серпня суд наклав арешт на підозрюваного як запобіжний захід безпеки за наполяганням СДБ", – йдеться в повідомленні.

ЗМІ: "Російське шпигунське угруповання" мешкало за милю від бази ВПС Британії

СДБ заявила, що розслідування "встановило, що конкретний громадянин Латвії підтримував регулярне спілкування з членами злочинної організації "Антифашисти Прибалтики".

За їхніми даними, той "направив їм інформацію про персонал і техніку збройних сил союзних держав, інфраструктуру Ризького порту та аеропорту, нафтові термінали, полігон безпілотників, а також інші стратегічно важливі об'єкти на території Латвії".

Крім того, обвинуваченого підозрюють у передачі так званим "Антифашистам Прибалтики" "інформацію про осіб і компанії в Латвії, які підтримують Україну і виступають проти російської агресії".

"Зазначені дії таксист виконував як за власною ініціативою, так і під час виконання конкретних завдань організації "Антифашисти Прибалтики". Збору інформації сприяла робота таксистом, яка давала йому змогу відносно безперешкодно перебувати поруч з аеропортом, портом та іншими стратегічно важливими об'єктами", – зазначає СДБ.

Раніше повідомлялося, що троє громадян Болгарії були затримані у Великій Британії за підозрою в шпигунстві на користь Росії. 

Перед цим Федеральна прокуратура Німеччини арештувала співробітника Бундесверу Томаса Х., якого підозрюють в шпигунстві на користь Росії.

4 серпня у Польщі затримали громадянина Білорусі, який шпигував на користь РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: