У Франції на тлі конфлікту наркоторговців загинув 10-річний хлопчик

Вівторок, 22 серпня 2023, 19:42

Правоохоронці розслідують смерть 10-річного хлопчика в місті Нім на півдні Франції, яку вони пов’язують із конфліктом між двома угрупованнями наркодилерів.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на AFP.

За даними правоохоронців, хлопчик загинув, коли їхав разом із дядьком у машині ввечері у понеділок повз район Піссевін. Ймовірно, нападники вирішили, що авто належить ворожому угрупованню, та розстріляли його.

Прокурорка Німа Сесіль Генсак заявила журналістам, що сім'я жертви "жодним чином не була пов'язана – ані раніше, ані зараз – із діями кримінального характеру".

Вона додала, що автомобіль Renault Clio, яким керував дядько хлопчика, схожий на машину, яка фігурувала в іншій стрілянині, що сталася на вихідних. Нападники, яких, як вважають, було четверо, переховуються.

В Марсель перекидають елітний підрозділ поліції для боротьби з наркоторговцями

На ситуацію відреагував міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманен, засудивши загибель дитини "в результаті зведення рахунків між наркодилерами".

"Це величезна трагедія, яка не залишиться безкарною. За останні тижні поліція вже заарештувала кількох наркоторговців і буде посилювати свою присутність з твердою рукою", – написав Дарманен у Twitter.

Південь Франції потерпає від серії інцидентів, зазвичай пов'язаних з торгівлею наркотиками, що призвело до зростання побоювань щодо злочинності. Французька влада обіцяє скерувати додаткові поліцейські ресурси для приборкання насильства.

За підрахунками AFP, з початку цього року у війні між бандами загинуло 37 осіб, що на шість більше, ніж за весь 2022-ий.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: