Зеленський про далекобійні ракети зі США: Ми точно отримаємо результат

Середа, 23 серпня 2023, 18:25

Президент Володимир Зеленський вважає, що в переговорах про постачання далекобійних ракет Україна отримає результат, як це вже було з іншими видами озброєнь.

Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту Кримської платформи в Києві, передає кореспондент "Європейської правди".

Відповідаючи на питання про переговори зі США щодо далекобійних ракет (імовірно, маються на увазі ATACMS), Зеленський зазначив, що й він особисто, й дипломатична команда України над цим працюють.

Кулеба запевнив: Taurus і ATACMS будуть використовуватись виключно в межах України

"Ми лобіюємо це через різні двері, скажімо так, але ми точно отримаємо результат", – підкреслив він.

Глава держави нагадав, що аналогічні переговори Україна вела із Великою Британією та Францією щодо постачання "серйозних ракет" Storm Shadow і SCALP відповідно.

"Що стосується іншої далекобійної зброї: це непросто, я впевнений, буде результат, так само як і буде результат із винищувачами. Він уже є", – зазначив Зеленський.

Армійські тактичні ракетні системи ATACMS – це ракети класу "земля-земля" з дальністю близько 300 кілометрів, що приблизно в чотири рази більше, ніж ракети, які використовуються мобільними системами HIMARS, які США почали надсилати в Україну минулого року.

Під час саміту НАТО у Вільнюсі президент України Володимир Зеленський повідомляв, що під час переговорів із лідером США Джо Байденом порушував питання надання Україні далекобійних ракет ATACMS, але домовленостей станом на зараз немає.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: