Голова МВС Німеччини: Сподіваюсь, винних у підривах "Північного потоку" знайдуть

П'ятниця, 25 серпня 2023, 19:08

Міністерка внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер сподівається, що слідство у справі про диверсію на російських газогонах "Північні потоки" зможе виявити та притягти до відповідальності причетних.

Про це Фезер розповіла в інтерв’ю виданню Spiegel, повідомляє "Європейська правда".

"Я сподіваюся, що генеральний прокурор знайде достатньо доказів, щоб висунути звинувачення злочинцям (у справі "Північних потоків". – Ред.). Ми повинні притягати до відповідальності за такі злочини", – сказала голова німецького МВС.

Вона водночас відмовилась спекулювати щодо того, чи має до диверсії стосунок Україна, про що неодноразово з посиланням на "джерела" писали ЗМІ.

"Розслідування перебуває в руках федерального прокурора. Я можу висловлювати оцінки лише після завершення розслідування", – зазначила Фезер.

Шольц хоче суду у справах про підрив "Північних потоків"

Урядовиця також сказала, що їй "не відомо" про попередження від партнерів Німеччини про ризик диверсії на "Північних потоках" улітку 2022 року.

Як відомо, підрив трубопроводів "Північний потік-1" і "Північний потік-2" стався у вересні 2022 року на дні Балтійського моря. Данія, Швеція та Німеччина почали власні розслідування того, що сталось.

У березні в західних ЗМІ з'явились матеріали з припущеннями, що за вибухом газопроводів могли стояти неурядові групи, до яких могли входити росіяни та українці. Пізніше медіа стверджували, що розвідка Нідерландів нібито дізналась про план здійснення диверсії українцями й попередила про це США.

Водночас наприкінці квітня данські ЗМІ отримали від військових джерел дані, що поблизу "Північних потоків" за чотири дні до вибухів перебувало російське судно СС-750

А у травні було оприлюднене спільне розслідування журналістів з Північної Європи, згідно з яким російські кораблі принаймні тричі бували у районах вибухів на гілках російського газопроводу "Північний потік", а один з них – за п’ять днів до інциденту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: