ОП про зустріч Зеленського і Вучича: тема Косова не була ключовою

Понеділок, 28 серпня 2023, 20:28

На зустрічі з президентом Сербії Александром Вучичем в Афінах минулого тижня президент Володимир Зеленський обговорив із ним питання Криму і євроінтеграції, а тема Косова не була ключовою.

Про це розповів у інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" заступник глави Офісу президента Ігор Жовква, пише "Європейська правда".

Жовква сказав, що тема статусу Косова на зустрічі не була ключовою.

Косово приєдналося до декларації G7 щодо підтримки України

"Якщо ви запитаєте, чи звучала тема Косова на зустрічі з президентом як ключова, – ні, не звучала. Адже позиція України не змінювалася", – сказав він.

За словами заступника глави Офісу президента, на зустрічі порушували питання євроінтеграції і територіальної цілісності України. 

"У Сербії є досвід європейської інтеграції. І він цікавий нам із погляду того, що країна вже має не тільки кандидатський статус, а й розпочала переговори про вступ до ЄС. Безумовно, Володимир Зеленський поінформував про те, як триває процес європейської інтеграції України", – сказав він.

"Ми почули чітке запевнення президента Сербії щодо підтримки територіальної цілісності, суверенітету України, включно з Кримом. Було дуже важливо це почути від президента Сербії", – додав Жовква.

"Якщо ви звернули увагу, наступного дня, коли відбувалася Кримська платформа, там виступала прем'єр-міністерка Сербії Ана Брнабич. Це теж результат візиту", – зауважив він.

Раніше Вучич заявляв, що зустрінеться із Зеленським на прохання українського президента. Він говорив, що обговорить з ним питання Косова і все, що відбувалось щодо нього останнім часом.

Ана Брнабич дистанційно брала участь у Кримській платформі, але після цього у МЗС Сербії заявили, що Белград не схвалював текст декларації платформи, тому що "він виходить за рамки, які є прийнятними для нас".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: