Париж уперше обробляли від тигрових комарів, які поширюють небезпечні хвороби

П'ятниця, 1 вересня 2023, 23:00

Органи охорони здоров'я в Парижі вперше здійснили фумігацію районів французької столиці проти тигрових комарів – переносників небезпечних хвороб, які почали ширитись північною Європою через зміни клімату.

Про це йдеться в публікації AFP, повідомляє "Європейська правда".

Під час фумігації ("викурювання") комарів перекрили частину доріг на південному сході Парижа, а мешканців тамтешніх районів просили не виходити з дому. У цей час фахівці розпилювали інсектициди на деревах, зелених насадженнях та інших місцях розмноження комарів.

Обробку від тигрових комарів влада Парижа вирішила здійснити після виявленого у 13-му окрузі випадку лихоманки денге, збудника якої переносять тигрові комарі.

"Ці операції проводяться з метою зменшення ризику передання лихоманки денге після виявлення випадку захворювання", – йдеться в повідомленні регіонального органу охорони здоров’я міста.

Німеччині загрожує поширення небезпечних екзотичних хвороб через зміну клімату

Заступниця мера Парижа Анн Суіріс зазначила, що для французької столиці фумігація відбувається вперше, але на півдні країни, де тигрові комарі вже давно є поширеними, подібні процедури час від часу здійснюють.

Тигровий комар – переносник небезпечних вірусів денге, чикунгунья і Зіка, також відомий як Aedes albopictus – з'явився на півдні Європи на початку 2000-х і відтоді поширився у Франції, Німеччині та Швейцарії.

У Франції, за даними МОЗ країни, тигрового комара вперше виявили у 2004 році. Нині він присутній у 71 з 96 департаментів на материковій частині країни – навіть у районах, близьких до північного узбережжя Ла-Маншу.

Експерти в галузі охорони здоров'я кажуть, що комар процвітає на континенті частково через зміни клімату: тепліша погода скорочує період інкубації його яєць, а зими вже не є достатньо холодними, щоб знищити шкідників.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: