Україна підтвердила, що вимагатиме репарацій від РФ у Гаазі, сума визначається

Вівторок, 19 вересня 2023, 14:46

Уряд України ще не визначився із сумою фінансових вимог до РФ у рамках процесу за Конвенцією про заборону геноциду, але є рішення про те, що ця вимога буде.

Про це заявив на брифінгу у Гаазі агент України у процесі, посол Антон Кориневич, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

Як напередодні розповідала ЄвроПравда у статті про перебіг процесу, в України є плани висунути до РФ також фінансові вимоги. Кориневич підтвердив цю інформацію та наголосив, що Україна свідомо включила у виступи в Гаазі згадки про фінансові втрати України.

"Репарації будуть важливою складовою нашої справи.  Ми підкреслили це суду – про це говорив і я, як агент України, і інші представники (юридичної команди, що брала участь у процесі у Гаазі)", – заявив він.

Зауважимо, що у промові на слуханнях в Міжнародному суді Кориневич згадав про втрати України у сумі, яка на літо 2023 року оцінювалася у сотні мільярдів:  "Світовий банк підрахував, що на відновлення шкоди, яку Росія завдала Україні, знадобиться $411 мільярдів".

Однак на брифінгу він наголосив, що рішень щодо суми претензій наразі немає. "Питання що стосуються суми та іншої конкретики (претензій України до РФ) ми будемо вирішувати згодом", – пояснив посол.

Про вимоги України та суть звинувачень дивіться у короткому відеоблозі "Слова Путіна про геноцид дозволять покарати Росію" або читайте у детальному аналітичному матеріалі за підсумками виступів РФ "Як Росія відмовлялася від "геноциду""

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: