Суд ЄС встановив, що Німеччина недостатньо захищає довкілля 

Четвер, 21 вересня 2023, 15:44

Суд ЄС у своєму рішенні постановив, що Німеччина недостатньо виконала свої зобов’язання щодо захисту довкілля, передбачені європейським законодавством. 

Про це повідомляє Euractiv, пише "Європейська правда".

У рішенні від 21 вересня Суд ЄС постановив, що Німеччина недостатньо виконала свої зобов’язання щодо визначення та захисту заповідних територій. 

У Німеччині ідентифікували близько 4600 територій, які мали потрапити під захист з метою збереження важливих екосистем. У 2019 році Єврокомісія констатувала, що Німеччина недостатньо виконує зобов’язання, зокрема, щодо захисту рівнинних і гірських луків і багато з них зменшилися у площі чи зовсім зникли внаслідок господарської діяльності. 

Суд ЄС встановив, що Німеччина не визначила як території із захисним статусом 88 ділянок і цим порушила євродирективу 1992 року про оселища, що є однією із засадничих у питаннях політики ЄС щодо захисту довкілля. 

Також виявили більш численні дрібні проблеми – як, наприклад, неврахування того чи іншого виду в оцінках впливу на довкілля.

Раніше у вересні кілька екологічних ініціатив закликали Єврокомісію забезпечити виконання меморандуму щодо незаконної вирубки лісів у Румунії.

Читайте також: Зелене відновлення: чому відбудова України має врахувати кліматичні зобов'язання

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: