Проукраїнська партія Словаччини звинуватила Угорщину у втручанні у вибори за вказівкою РФ

Вівторок, 26 вересня 2023, 18:58

Словацька партія "Демократи", заснована колишнім прем’єр-міністром країни Едуардом Гегером, звинуватила Угорщину в намаганні вплинути на результати парламентських виборів у Словаччині, що відбудуться в суботу, 30 вересня.

Про це на брифінгу у вівторок заявив член "Демократів", колишній міністр оборони Словаччини Ярослав Надь, пише "Європейська правда" з посиланням на SME.

Коментарі Надя пролунали на тлі участі міністра закордонних справ Угорщини Петера Сійярто в передвиборних заходах партії "Альянс", яка представляє інтереси угорської меншини в Словаччині.

Чи стане Словаччина після виборів подібною до Угорщини Орбана

Політик назвав неприпустимим участь міністра закордонних справ іноземної держави у мітингах за тиждень до виборів. Він підкреслив, що Сійярто приїхав сюди, не повідомивши про це словацьке МЗС.

"Те, що він включив до свого порядку денного відвідування передвиборчих мітингів проросійської та антиєвропейської партії "Альянс", є нічим іншим, як втручанням угорського уряду, очевидно, за вказівкою та в інтересах Москви, у виборчу ситуацію в Словаччині", – сказав Надь.

Він також нагадав про підтримку Сійярто "проросійської" партії Smer-SD колишнього прем’єр-міністра Роберта Фіцо.

Водночас прем’єр-міністр Словаччини Людовіт Одор заявив, що Братислава була заздалегідь поінформована про приїзд голови угорського МЗС, і останнього застерегли про те, "в який період він приїжджає".

Читайте пояснення про те, хто може зупинити перемогу антиукраїнських сил на виборах у Словаччині.

Дивіться відео "ЄП" про 12 топ-політиків Словаччини, де ми весело, але всерйоз розповідаємо про тих, хто є союзником Путіна, а хто – справжнім другом України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: