У Польщі туристу через жарт про бомбу відмовили у посадці на літак

Середа, 27 вересня 2023, 18:04

В аеропорту польського Катовіце чоловік пожартував про бомбу у своєму багажі, через що йому не дозволили сісти на свій рейс до Анталії.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Wprost.

"Проблема виникла, коли 44-річний чоловік із Закопаного заявив, що перевозить у своїй валізі бомбу. Випадок виглядав серйозно, і офіцери зрозуміли, що знову назріває неприємність. Чоловік хотів пожартувати, але незабаром зрозумів, що ніхто не сміється. Жодні пояснення не допомагали", – йдеться у публікації видання.

Шольц пожартував про свою травму на відкритті міжнародного автосалону

Після слів чоловіка на місце події відразу ж прибули співробітники групи спецпризначення, які встановили особу жартівника. З’ясувалося, що чоловік хотів вилетіти з Катовіце до турецької Анталії на відпочинок. 

Як відзначає видання, такий жарт підпав під дію порушення Закону про авіацію. Чоловіка оштрафували на 500 злотих і відмовили йому в посадці на літак. 

Жарт не призвів до затримок у виконанні рейсів і труднощів з реєстрацією. Евакуації людей з летовища також не було.

Прикордонники нагадали, що такі жарти несуть за собою наслідки.

"Прикордонна служба дуже серйозно ставиться до всіляких повідомлень про замінування, а також до жартів про те, що в багажі мандрівників нібито є вибухівка, що потім ретельно перевіряється. Наслідками необдуманих дій можуть бути накладення штрафу на особу, втрата авіаквитка, затримання, а також кримінальне звинувачення", – зазначили прикордонники. 

Нагадаємо, в Іспанії торік підняли винищувач для перехоплення пасажирського літака лоукостера easyJet, що прямував до іспанського міста Махон, після жартівливого повідомлення про бомбу на його борту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: