В МЗС Польщі обурені через ветерана СС "Галичина" в парламенті Канади

Середа, 27 вересня 2023, 18:23

Заступник міністра закордонних справ Польщі Аркадіуш Мулярчик назвав ганебним вшанування канадським парламентом 98-річного ветерана дивізії СС "Галичина" Ярослава Гуньки.

Про це як пише "Європейська правда", повідомляє PAP.

"Вшанування канадським парламентом українця, який воював у лавах СС "Галичина" було ганебним і вказує на великий брак знань про Другу світову війну", – сказав Мулярчик.

"Це ганьба, що посадовці канадського парламенту не були свідомі історичних фактів стосовно Waffen SS. Це яскрава демонстрація прогалин у знанні історії Другої світової війни", – додав він.

За словами Мулярчика, у закордонних поїздках він часто стикається з нерозумінням того, що діялося в Східній Європі під час Другої світової війни.

"Небагато людей знають про втрати Польщі і про той факт, що Польща не отримала за них відшкодування", – зазначив дипломат.

"Мені сумно через брак знань, який мав місце в Канаді", – сказав Мулярчик, але зауважив, що ситуація в цілому може допомогти Канаді стати союзником Польщі у справі вимагання репарацій від Німеччини.

Нагадаємо, спікер нижньої палати канадського парламенту, Палати громад, Ентоні Рота, у вівторок оголосив про відставку з посади на тлі скандалу із запрошенням 98-річного ветерана дивізії СС "Галичина" Ярослава Гуньки на виступ Володимира Зеленського минулого тижня.

Спікера закликали піти у відставку колеги й члени уряду після того, як з'ясувалось, що він запросив до парламенту під час візиту Зеленського до Канади минулого тижня 98-річного Ярослава Гуньку. Рота представив його як ветерана Другої світової війни, що воював проти росіян.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: