Розвідка Британії: РФ уникатиме нових хвиль мобілізації до виборів президента

Вівторок, 10 жовтня 2023, 09:15

Розвідники з Міноборони Великої Британії вважають, що до виборів президента РФ, які плануються у 2024 році, Кремль уникатиме непопулярних політичних кроків, таких як оголошення нових хвиль мобілізації. 

Про це йдеться у розвідувальному огляді Міністерства оборони Британії у вівторок, повідомляє "Європейська правда".

Президентські вибори в Росії відбудуться 17 березня 2024 року і нинішній глава Кремля Владімір Путін майже напевно знову балотуватиметься на них, зауважують британські аналітики. 

Існують припущення, що виборча кампанія Путіна неофіційно розпочнеться в листопаді 2023 року.

Хоча вибори в Росії є об'єктом втручання і контролю з боку Кремля, вони залишаються основним інструментом політичної легітимації. Майже напевне виборча кампанія Путіна буде зосереджена на темі Росії як окремої цивілізації, яка потребує захисту від зовнішніх ворогів.

Напередодні виборів Кремль майже напевно намагатиметься мінімізувати непопулярні політичні кроки, відзначають у Міноборони Британії. Тому дуже малоймовірно, що будь-яка подальша хвиля мобілізації буде проведена до президентських виборів у березні 2024 року.

Раніше британська розвідка розповідала, що через мобілізацію та призов до армії у необоронних галузях Росії посилився дефіцит працівників, особливо відчутний він у ІТ-сфері.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: