Прем’єр Вірменії не поїде на саміт СНД

Вівторок, 10 жовтня 2023, 17:35

Прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян не візьме участь у саміті Співдружності незалежних держав (СНД), що відбудеться 13 жовтня в столиці Киргизстану Бішкеку.

Про це Пашинян заявив у телефонній розмові з киргизьким президентом Садиром Жапаровим, повідомляє "Європейська правда".

Зазначається, що лідери Вірменії та Киргизстану обговорили "актуальні питання двостороннього порядку денного", включно з майбутнім засіданням ради голів держав-учасниць СНД.

"Під час бесіди прем'єр-міністр Вірменії з жалем повідомив, що з огляду на низку обставин не зможе взяти участь у засіданні ради голів держав СНД", – йдеться в повідомленні.

Владу Вірменії закликали вийти з ОДКБ і подати заявку на членство в ЄС

Раніше також стало відомо, що на засіданні міністрів закордонних справ країн СНД Вірменію представить заступник голови МЗС.

Як відомо, Росія є фактичним лідером Співдружності незалежних держав, яку розглядає як спосіб подальшого впливу на колишні радянські республіки після розпаду СРСР.

Після блискавичної операції Азербайджану з повернення Нагірного Карабаху під свій контроль у Вірменії покладають на РФ відповідальність не лише за те, що розміщені у Карабаху "миротворці" були абсолютно пасивними, але й за відверте підігравання діям Баку.

МЗС Росії публічно критикувало останні заяви прем’єра Вірменії Нікола Пашиняна за "розворот від РФ".

Читайте більше на цю тему у статті: Єреван у пошуках нових союзників: чи зможе Вірменія позбутися залежності від РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: