У Парижі попри заборону зібралась пропалестинська демонстрація, її розганяють

відео
Четвер, 12 жовтня 2023, 20:32

У Парижі сотні демонстрантів вийшли на пропалестинську акцію, яку від початку заборонили.

Про це повідомляє BFMTV, пише "Європейська правда".

Близько 18:00 за місцевим часом протестувальники почали сходитися на Площу Республіки, щоб висловити підтримку палестинцям на тлі останніх подій в Ізраїлі і секторі Гази.

Демонстранти вигукують "Сіоністи-терористи", "Ізраїль – убивця, Марон – спільник" та "Палестина переможе". Людей приблизно кілька сотень. 

Акцію від початку заборонили і суд підтвердив, що рішення є правомірним. 

Невдовзі після початку демонстрації у префектурі поліції підтвердили AFP, що віддали розпорядження розганяти демонстрацію та складати на учасників адмінпротоколи. 

З місця повідомляють, що акція переростає у сутички з поліцією. 

Тим часом міністр внутрішніх справ Жеральд Дарманен розпорядився на постійній основі заборонити пропалестиньські демонстрації та затримувати організаторів, якщо ті проігнорують заборону.

"Пропалестинські демонстрації мають бути заборонені, оскільки можуть спричинити порушення громадського порядку", – заявив він.

Також глава МВС розпорядився подбати про постійний і видимий захист місць, де часто бувають представники єврейської громади, а також повідомляти нагору про усі інциденти антисемітського характеру. 

Нагадаємо, у Берліні суд також заборонив проведення нових пропалестинських демонстрацій, а канцлер Олаф Шольц оголосив про заборону підтримки діяльності ХАМАС у Німеччині.

Читайте докладну статтю про те, як теракти в Ізраїлі змінюють політику ЄС щодо регіону та що робити Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: