Байден планує візит до Ізраїлю

Вівторок, 17 жовтня 2023, 08:08

США офіційно підтвердили, що президент Джо Байден планує вирушити до Ізраїлю і таким чином засвідчити солідарність з країною. 

Про це повідомляє CNN, пише "Європейська правда".

Майбутній візит Байдена анонсував держсекретар США Ентоні Блінкен у ранні години вівторка. Президент Сполучених Штатів має прибути до Ізраїлю у середу.

Байден наполягає на необхідності знищити ХАМАС

За інформацією з Білого дому, Байден висловив "сильний інтерес" до цієї поїздки після того, як отримав на вихідних запрошення від прем’єра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу.

Окрім Тель-Авіва, Байден вирушить також до Йорданії та зустрінеться з королем країни, а також з президентом Палестинської національної адміністрації, повідомив речник Ради з нацбезпеки Джон Кірбі. 

Востаннє Байден здійснював настільки ризиковий візит, коли прибув до Києва у лютому 2023 року. На відміну від тієї поїздки, що відбулася через рік після початку повномасштабної війни Росії проти України, цього разу візит Байдена відбудеться фактично одразу після ескалації. Припускають, що рішення Байдена не в останню чергу обумовлене його давнім знайомством і дружбою з Нетаньягу.

Держсекретар Ентоні Блінкен був в Ізраїлі вже двічі з моменту нападу бойовиків ХАМАС 7 жовтня, також в країну приїздив глава Пентагону.

Джо Байден раніше провів телефонні розмови з прем'єром Ізраїлю та главою Палестинської національної адміністрації Махмудом Аббасом.

Читайте також: Як теракти в Ізраїлі змінюють політику ЄС щодо регіону та що робити Україні

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: