NYT: Ізраїль запросив у США надзвичайну військову допомогу на $10 млрд

Вівторок, 17 жовтня 2023, 11:12

Ізраїль попросив у Сполучених Штатів 10 мільярдів доларів у вигляді надзвичайної військової допомоги.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє The New York Times з посиланням на трьох поінформованих посадовців у адміністрації США.

За інформацією видання, пакет допомоги наразі формується Конгресом в координації з Білим домом і також включатиме кошти для України, Тайваню та покращення правоохоронних заходів на американо-мексиканському кордоні.

Байден планує візит до Ізраїлю

Лідер більшості у Сенаті США Чак Шумер заявив під час візиту до Тель-Авіва в неділю, що американські законодавці обговорювали надання Ізраїлю запасних боєприпасів для системи протиракетної оборони "Залізний купол", високоточних бомб, комплектів JDAM для перетворення стандартних бомб у високоточні снаряди та 155-міліметрових боєприпасів.

Раніше президент США Джо Байден заявив, що США здатні одночасно надавати підтримку як Україні, так і Ізраїлю, підтримуючи при цьому міжнародний рівень обороноздатності.

Перед цим повідомляли, що адміністрація президента США має намір просити у Конгресу виділити понад два мільярди доларів на допомогу Україні та Ізраїлю.

Глава Пентагону Ллойд Остін на зустрічі з Володимиром Зеленським у Брюсселі 11 жовтня запевнив його у тому, що США продовжать безперервно давати Україні озброєння.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: