У США заявили, що передали Україні всі обіцяні танки Abrams

Вівторок, 17 жовтня 2023, 18:23

Сполучені Штати вже передали Україні обіцяний 31 американський бойовий танк M1A1 Abrams разом із запчастинами та боєприпасами.

Про це в коментарі "Голосу Америки" заявив речник Командування армії США в Європі та Африці полковник Мартін О'Доннелл, пише "Європейська правда".

За словами О'Доннелла, всі українці, які навчались на танках разом із американськими військами в Німеччині, також повернулися в Україну.

"Ми виконали свою частину домовленостей. З цього моменту вони (Україна. – Ред.) самі визначатимуть, коли й де вони застосовуватимуть ці сили й засоби", – сказав представник американської армії.

Він не уточнив, коли саме останні з обіцяних Abrams прибули в Україну, але вказав, що перед їхнім застосуванням на полі бою має пройти певний час – щоб українські сили переконались у наявності всіх необхідних елементів підтримки на місці й визначили, як найкраще застосувати танки.

"Я думаю, що Україна буде обдумано підходити до того, коли і де використовувати танки. Танк Abrams – це пекельна броньована машина, але не магічна куля. Зрештою, найбільше значення має рішучість України прорватися", – вважає О’Доннелл.

Перший із 31 американського танка Abrams був доставлений в Україну наприкінці вересня.

M1 Abrams будуть серед інших танків в арсеналі України, які вона зможе використати для просування і можливого звільнення утримуваних Росією територій у східних і південних регіонах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: