У Франції з шістьох аеропортів евакуювали людей після повідомлень про мінування

Середа, 18 жовтня 2023, 14:37

Шість французьких аеропортів отримали погрози про замінування цієї середи вранці – на всіх цих летовищах вирішили провести евакуації.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє телеканал BFM TV.

Погрози надійшли в Лілль, Брон, Ніццу, Нант, Тулузу і Бове, що недалеко від Парижа. У кожному з цих аеропортів служби розмінування почали проводити заходи з усунення підозрілих предметів.

На цей момент жоден рейс не вилітає з зазначених летовищ, вказує Генеральна дирекція цивільної авіації. З літаків, які щойно приземлилися, пасажирів висаджують в кінці злітно-посадкової смуги і не везуть до термінала. У деяких випадках людей просять зачекати на борту.

В аеропорту Лілль-Лескен тривога була оголошена після отримання анонімних погроз електронною поштою в середу вранці незабаром після 10:00. Людей з будівлі терміново евакуювали.

Спіраль тероризму: як насильство може дестабілізувати Захід і допомогти Росії

У Броні тривога закінчилася. Там евакуювали людей з сигнальної вежі і двох літаків. Проводили обшуки, але нічого не виявили. 

Аеропорт Ніцци також отримав погрозу, але тривога вже закінчилася. Йшлося про залишений в терміналі 1 підозрілий багаж, який був знешкоджений.

Зіткнувшись з терористичною загрозою, уряд Франції вирішив посилити заходи безпеки. В середу вранці, перебуваючи на Північному вокзалі в Парижі, міністр транспорту Клеман Бон оголосив про низку заходів "в рамках посилення безпеки в громадському транспорті".

Це рішення було прийнято через кілька днів після того як 20-річний виходець з Чечні вбив учителя літератури й поранив ножем ще двох людей у ліцеї в місті Аррас на півночі Франції. Згодом з’ясували, що його брат вже відбуває покарання за планування терактів, а сам хлопець перебував під наглядом поліції – що, втім, не дозволило дізнатися про його наміри.

Після цього у Франції почав діяти найвищий рівень терористичної загрози, до заходів безпеки залучили 7 тисяч військових.

Президент Франції Емманюель Макрон розпорядився перевірити досьє усіх іммігрантів, яких підозрюють у радикалізації, що може бути підставою для депортації у країни походження. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: