Зеленський сподівається на "результативне" головування Іспанії щодо вступу до ЄС

Понеділок, 2 жовтня 2023, 20:38

Президент Володимир Зеленський у понеділок повідомив про телефонну розмову з головою уряду Іспанії Педро Санчесом.

Про це Зеленський розповів у соцмережах, повідомляє "Європейська правда".

Під час розмови голова держави подякував іспанському народові та уряду за "принципову політичну й оборонну підтримку України", а також обговорив із іспанським колегою продовження співпраці.

Лідери України й Іспанії також обговорили "майбутні міжнародні події та актуальні безпекові питання спільного європейського порядку денного".

"Сподіваюся, що головування Іспанії в Раді Європейського Союзу стане результативним у питанні початку переговорів про вступ України до ЄС", – сказав Зеленський.

Профільний єврокомісар не став оцінювати, чи виконала Україна критерії кандидата

Нагадаємо, звіт про розширення від Європейської комісії очікують наприкінці жовтня. У ньому ЄК дасть свою оцінку тому, чи виконала Україна сім рекомендацій, які отримала разом зі статусом кандидата на вступ до ЄС в червні минулого року.

Від їхнього виконання залежить, чи захочуть лідери держав Євросоюзу почати переговори про вступ із Україною на саміті в грудні.

Президент Володимир Зеленський у розмові з новим послом ЄС Катаріною Матерновою пообіцяв за місяць завершити роботу над сімома критеріями Єврокомісії.

Віцепрем’єрка з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина заявила, що в ЄС є загальний консенсус щодо відкриття переговорів про вступ між Україною і Євросоюзом, але ухваленню остаточного рішення передуватиме робота зі столицями.

Читайте також: 7 критеріїв ЄС: місія не завершена. Чому є ризик отримати відмову в переговорах про вступ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: