ЗМІ: США повернуть Ізраїлю дві системи "Залізний купол"

П'ятниця, 20 жовтня 2023, 08:47

Міністерство оборони США планує відправити дві раніше придбані в Ізраїлю системи протиракетної оборони "Залізний купол" назад, щоб той міг захиститися від ракет, які запускає ХАМАС.

Як пише "Європейська правда", про це заявили неназвані американський посадовець та помічник конгресмена Сполучених Штатів, повідомляє Reuters.

За їхніми словами, на брифінгу в середу Пентагон повідомив членам Конгресу, що системи "Залізний купол" планують повернути Ізраїлю на умовах оренди, тоді як США залишаться їхніми власниками.

Як заявив помічник конгресмена, передача систем Ізраїлю може відбутися протягом декількох днів. Пентагон розглядав і випробовував їх як спосіб захисту території острова Гуам від китайських ракет.

Також агентство Reuters повідомило, що президент США Джо Байден проситиме Конгрес про додаткові $100 млрд фінансування, де для України будуть передбачені $60 млрд, а для Ізраїлю – $14 млрд.

Раніше ЗМІ заявляли, що Ізраїль попросив у Сполучених Штатів $10 мільярдів у вигляді надзвичайної військової допомоги.

Як відомо, кілька годин тому Байден виступив зі спеціальним зверненням до американців, у якому пояснював, чому підтримка України та Ізраїлю важлива для національної безпеки США.

10 жовтня стало відомо, що США спрямують Ізраїлю додаткову військову допомогу, зокрема боєприпаси й перехоплювачі для системи "Залізний купол".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: