ХАМАС хоче вбити "клин ненависті" у світову спільноту – глава МЗС Німеччини

Понеділок, 23 жовтня 2023, 17:33

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила, що терористичне угрупування ХАМАС хоче вбити "клин ненависті" у світову спільноту.

Про це вона сказала перед від’їздом до Нью-Йорку, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Tagesspiegel.

Бербок пояснила, що "сценарій терору" має на меті не лише "налаштувати арабський світ проти Ізраїлю та його партнерів". Також ХАМАС прагне "прокласти шлях ненависті і антисемітизму в наших суспільствах, в Європі".

У цьому контексті вона згадала демонстрації в європейських містах, де скандувалися гасла, "які вже не мають нічого спільного зі співчуттям до реальних страждань жінок і дітей в Газі, а натомість ставлять під сумнів існування Ізраїлю і закликають до насильства проти євреїв".

"Ми, як суспільство, повинні протистояти цьому антисемітизму", – підкреслила Бербок.

Нагадаємо, у неділю канцлер Олаф Шольц під час відкриття нової синагоги пообіцяв викорінити антисемітизм в країні на тлі сплеску антиєврейських інцидентів через конфлікт Ізраїлю та ХАМАС.

Раніше німецькі політики різко розкритикували демонстрації у Берліні, учасники яких раділи нападу бойовиків ХАМАС на Ізраїль, а канцлер Шольц оголосив про заборону підтримки діяльності терористичної організації ХАМАС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: