Угорщина хоче "пояснень" від Швеції, перш ніж затвердити її вступ у НАТО

Четвер, 26 жовтня 2023, 14:21

В адміністрації Орбана заявили, що Угорщина очікує "пояснень" від Швеції, перш ніж парламент країни ратифікує протокол про її вступ у НАТО. 

Як повідомляє SVT, про це на брифінгу заявив голова адміністрації угорського прем’єр-міністра Гергей Гуяш.

Посадовця запитали, чи Угорщина планує дотриматися обіцянки не стати останньою державою НАТО, яка ратифікує вступ Швеції – оскільки турецький парламент має проголосувати найближчим часом.

Bloomberg: Столтенберг закликав схвалити членство Швеції в НАТО до кінця листопада

Реклама:

Він у відповідь нагадав про "те, що відбувалося у шведсько-угорських відносинах останнім часом", маючи на увазі критику демократичного відкату в Угорщині.

"Якщо вони вважають, що та думка була помилкою, то мають чітко сказати про це. Якщо вони вважають, що мали рацію – не знаю, чому вони хочуть бути з нами в одній команді", – сказав Гуяш. 

Раніше у вересні посадовець заявляв, що шведи "зробили все можливе, щоб зруйнувати повагу і довіру" між Швецією та Угорщиною, та що Швеції "буде краще", якщо Угорщина відкладе ратифікацію.  

На той час ЗМІ повідомляли, що Угорщина не планує схвалювати вступ Швеції цієї осені і хоче добитися переговорів на найвищому рівні.  

Як відомо, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган цього тижня після кількох місяців зволікань скерував парламенту країни для ратифікації протокол про вступ Швеції до НАТО.

В угорській опозиції після того закликали негайно зібрати парламент для схвалення вступу Швеції, аби Угорщина не виявилася останньою країною у цьому процесі. Проте у парламенті відхилили пропозицію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: