У Швеції сталися нові вибухи у житлових кварталах на тлі протистояння конкуруючих банд

оновлено
П'ятниця, 27 жовтня 2023, 09:41

У муніципалітеті Накка в передмісті Стокгольма та у місті Гельсінгборг в ніч на п’ятницю сталися вибухи у житлових кварталах, спричинені невідомими пристроями.   

Про це повідомляє SVT, пише "Європейська правда". 

У муніципалітеті Накка, передмісті Стокгольма, вибух пролунав близько 10 вечора біля житлового будинку. Хазяї були вдома, але не постраждали. 

"Є пошкодження зовнішньої сторони стіни, вхідних дверей та дверей внутрішнього двору", – повідомили у поліції. 

Протягом ночі поліція затримала трьох підозрюваних, з них двоє – неповнолітні. 

"Звісно, ми розслідуємо можливий зв’язок з іншими нещодавніми насильницькими інцидентами", – зазначила речниця поліції Стокгольма. 

Інший інцидент стався у Гельсінгборзі в районі Гусенсйо невдовзі після опівночі. Місцеві мешканці повідомили у поліцію про гучний вибух. Як з’ясували, вибуховий предмет був розміщений перед входом у багатоквартирний будинок. Ніхто з мешканців не постраждав.

Речниця поліції Катаріна Русін зазначила, що не може надати багато деталей, оскільки розслідування лише починається. Інцидент розслідують як умисні дії з метою завдання шкоди. 

Нагадаємо, вранці у понеділок вибух стався всередині квартири в одному з районів Стокгольма, на момент події у житлі нікого не було. Поліція попередньо вважає це черговим інцидентом у рамках з’ясування стосунків між конкурентними бандитськими угрупованнями. 

Перед цим у вересні сталися вибухи у житлових районах міст Гассельбі та Лінчепінг. Загалом з початку року у Швеції було вже більше 120 таких випадків.

Раніше у жовтні прем’єр Швеції Ульф Крістерссон збирав засідання Ради нацбезпеки для обговорення, як реагувати на все більші проблеми в країні через діяльність організованих злочинних груп. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: