Розвідка Британії пояснила, чому РФ призупинила пуски крилатих ракет з авіації далекої дії

П'ятниця, 27 жовтня 2023, 11:06

Розвідка Британії відзначила тривалу паузу у застосуванні Росією авіації далекої дії для ракетних ударів по Україні та пов’язує це з накопиченням запасу на зиму.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться у розвідувальному огляді Міністерства оборони Британії про війну від 27 жовтня. 

Розвідка зазначає, що російські важкі бомбардувальники не здійснювали пусків крилатих ракет вже понад місяць, і це одна з найдовших пауз за час повномасштабної війни. Хоча в армії РФ є багато інших засобів для завдання ударів, стратегічна авіація досі була основним способом завдання високоточних ударів. 

"Росії майже точно довелося зменшити частоту ударів, щоби поповнити зменшені запаси крилатих ракет Х-101 (у західній класифікації – AS-23a KODIAK). Росія, ймовірно, почне використовувати нещодавно виготовлені ракети далекої дії для зимових ударів по українській енергетичній інфраструктурі. Будь-яка така кампанія, скоріш за все, буде супроводжуватися застосуванням розроблених в Ірані дронів-камікадзе", – пишуть в огляді. 

У попередньому огляді розвідка розповідала, що РФ зберегла значний артилерійський потенціал у нижній течії Дніпра.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: