У Болгарії міністр не зміг проголосувати на місцевих виборах – нема у списку виборців

Неділя, 29 жовтня 2023, 13:59

Міністр фінансів Болгарії Асен Василєв не зміг проголосувати на місцевих виборах, які тривають у неділю, у рідному місті Хасково, тому що його імені не знайшли у виборчих списках.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на болгарський портал БНР.

Як пояснили БНР у Центральній виборчій комісії Болгарії, Василєв не проживав протягом останніх шести місяців на території країни, як це передбачено законодавством, тому його автоматично виключили з реєстру виборців.

"Ми шукали пана Васильєва у виборчому списку. Ми не знайшли його, тоді ми знайшли його у списку видалених осіб, де причиною було те, що він мав поточну адресу за межами Республіки Болгарія", – зазначила представниця болгарського ЦВК Петя Шопова.

Реклама:

Василєв ще може проголосувати на місцевих виборах, але йому потрібно надати довідку від місцевої влади разом зі спеціальною декларацією про те, що він не буде голосувати в іншому місці. За словами Шопової, міністр погодився виконати ці умови.

У Болгарії в неділю триває перший тур чергових виборів мерів і міських депутатів у 265 муніципалітетах. Партнери по коаліції в уряді й парламенті – ГЕРБ-СДС і "Продовжуємо зміни–Демократична Болгарія" – конкурують на місцевих виборах, що може призвести до зміни балансу правлячої більшості перед майбутньою ротацією прем'єр-міністра у березні 2024 року.

У виборах беруть участь 58 партій та дев'ять коаліцій, а також понад 8 тисяч кандидатів на посади мерів міст, селищ та районів та понад 30 тисяч кандидатів на загальних виборах.

Нагадаємо, у вересні тодішній голова уряду Словаччини Людовіт Одор забув узяти паспорт для того, щоб проголосувати на парламентських виборах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: