Суд у Швеції відпустив з-під варти звинуваченого у шпигунстві на користь Росії

Понеділок, 9 жовтня 2023, 18:27

Окружний суд Стокгольма в понеділок вирішив звільнити з-під варти 60-річного громадянина Швеції й уродженця Росії Сергєя Скворцова, якого звинувачують у зборі інформації для російської військової розвідки ГРУ протягом майже десяти років.

Це випливає з повідомлення на сайті суду, яке цитує "Європейська правда".

Суд Стокгольма пояснив, що основне слухання у справі Скворцова завершилось 28 вересня, після чого він вирішив, що "підстав тримати підсудного під вартою більше немає".

60-річний Сергєй Скворцов був заарештований у листопаді разом зі своєю дружиною під час операції в місті Накка за межами Стокгольма. Шведські ЗМІ повідомили, що елітна поліція спустилася з двох вертольотів Black Hawk, щоб заарештувати подружжя.

Скворцова звинувачують у "грубій незаконній розвідувальній діяльності проти Швеції та іноземної держави", а саме Сполучених Штатів.

Прокурор у справі Генрік Олін стверджував, що Скворцов використовував фальшиві імена ділових партнерів, не вказав інформацію про типи товарів, які експортував, а також надав неправдиву інформацію про їхніх кінцевих споживачів.

Скворцов перебував під вартою з моменту арешту й заперечував будь-які правопорушення. Його дружину звільнили без оголошення звинувачень після перевірки служби безпеки Швеції.

Прокуратура вимагає для підсудного п’ять років позбавлення волі. Вирок, як очікується, оголосять 26 жовтня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: