ЗМІ анонсували візит Блінкена в Туреччину

Середа, 1 листопада 2023, 22:44

Державний секретар США Ентоні Блінкен у неділю, 5 листопада, прибуде з візитом до Туреччини на тлі ескалації на Близькому Сході.

Про це повідомило "дипломатичне джерело" Reuters, а також турецьких ЗМІ, пише "Європейська правда".

Мета візиту Блінкена до Туреччини не уточнюється, й офіційно Держдеп її не коментував.

Речник американського зовнішньополітичного відомства Метью Міллер у середу сказав журналістам, що Блінкен у п'ятницю вирушить до Ізраїлю, де зустрінеться з високопосадовцями уряду, та Йорданії.

Реклама:

"Він підтвердить підтримку США права Ізраїлю на самооборону відповідно до міжнародного гуманітарного права і обговорить необхідність вжити всіх заходів для мінімізації жертв серед цивільного населення, а також нашу роботу з доставки гуманітарної допомоги", – сказав Міллер.

Як відомо, Туреччина, що є членом Північноатлантичного Альянсу разом зі США, різко засуджує Ізраїль через бомбардування й блокаду сектору Гази у відповідь на напад угруповання ХАМАС 7 жовтня, яке призвело до тисяч загиблих з обох сторін.

Турецький лідер Реджеп Таїп Ердоган минулого тижня заявив, що палестинське угруповання ХАМАС не є терористичною організацією, а його бойовиків він назвав "визволителями", які борються за свою землю.

На початку жовтня державний секретар США Ентоні Блінкен закликав Туреччину, Саудівську Аравію та ОАЕ до взаємодії щодо нападу на Ізраїль.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: