Кулеба обговорив з естонським колегою переговори про вступ України до ЄС

Понеділок, 20 листопада 2023, 17:52

Міністри закордонних справ України та Естонії Дмитро Кулеба та Маргус Тсахкна в понеділок обговорили майбутнє відкриття переговорів про вступ України до Європейського Союзу.

Про це обоє міністрів повідомили в соцмережі Twitter (X), пише "Європейська правда".

За словами Кулеби, із Тсахкною він скоординував кроки щодо вступу України до ЄС та засідання Ради ЄС у грудні, "на якому, як очікується, буде ухвалене рішення про початок переговорів про вступ".

Також голови українського й естонського МЗС обговорили постачання боєприпасів до України з ЄС та Спеціальний трибунал щодо злочину агресії проти України.

Реклама:

Тсахкна розповів про розмови з Кулебою та міністром закордонних справ Литви Габріелюсом Ландсбергісом, які стосувались "безпекових відносин Європи, подальшої підтримки України та взаємних зустрічей у найближчому майбутньому".

На саміті лідерів ЄС у грудні розглядатимуть рішення, чи починати переговори про вступ з Україною. Наразі на заваді "зеленому світлу" може стати Угорщина, яка обіцяє блокувати позитивне для Києва рішення.

Європейський посадовець у коментарі Reuters минулого тижня навіть говорив, що очікуване рішення ЄС щодо початку переговорів про членство з Україною "під загрозою", також в блоці немає згоди щодо надання Києву ще 50 мільярдів євро допомоги.

Читайте також про те, хто випереджає Україну на шляху до ЄС та чи реально їх наздогнати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: